Evde Bakım Maaşı Yatan İller Eylül  2023
  1. Anasayfa
  2. Evde Bakım Maaşı

2023 Eylül Ayı Evde Bakım Maaşı Yatan İllerin Listesi

2023 Eylül ayında yatacak evde bakım maaşlarının listesi en güncel bilgilerle sitemizde her ay olduğu gibi bu ay da olmaya devam edecek, sitemizi takip ederek bakım maaşlarının sizin ilinizde yatıp yatmadığını takip edebilirsiniz.

Eylül 2023 evde bakım maaşı yatan illerin listesi  en doğru ve en güncel bilgiler gün içerisinde her yeni yatan il bilgisi bize geldiğinde  güncellenecek haberlerimizle engelliler.net.tr okurlarına duyurmaya devam edeceğiz. 2023 Eylül ayı evde bakım maaşlarının hesaplara yatmasın da tüm illerimizde bir gecikme yaşanmamasını umarız

Eylül 2023 evde bakım maaşları yatan iller listesi ay içinde evde bakım maaşları yatan il isimleri haberimiz içerisinde duyurulacaktır. Evde bakım maaşları yatan illerin listesi günlük ve gün içerisinde gelen bilgilerle güncellenecek ve güncel yatan iller listesi okurlarımıza duyurulacaktır.”

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Eylül 2023

Değerli evde bakım maaşı alan okurlarımız Eylül ayında yatacak evde bakım maaşlarının listesi en güncel bilgilerle sitemizde her ay olduğu gibi bu ay da olmaya devam edecek, sitemizi takip ederek bakım maaşlarının sizin ilinizde yatıp yatmadığını takip edebilirsiniz. Eğer haberimiz içerisinde yer alan listede ilinizin ismi yoksa ve hesabınıza bakım maaşınız yatmışsa yorum kısmına hesabınıza bakım maaşı yattığını yazarak diğer bakım maaşı bekleyenleri bilgilendirebilirsiniz.

2023 Zamlı Evde Bakım Maaşları Ne Kadar Oldu?

2023 yılı ikinci yarıyıl zamlı maaşlar belli oldu. 2023 yılı ikinci altı ayı için zamlı evde bakım maaşı 5097 TL oldu. 2023 yılında evde bakım maaşı almak için hanede kişi başına düşen gelirin 7600 TL’yi geçmemesi gerekmektedir.

DönemEvde Bakım Maaşı
2023 yılı 2.dönem5.097,96 TL
2023 yılı 1. dönem4.333,80 TL
2023 Zamlı Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu?

Eylül 2023 Evde Bakım Maaşı Yatan İllerin Listesi

Değerli okurlarımız aşağıda yer alan listeden Ocak ayı evde bakım maaşı yatan illeri takip edebilirsiniz. Sizin ilinizde de bakım maaşı kendi hesabınıza yatmışsa yorum sekmesinden yorumlarınızı yazabilirsiniz.

1-2-3-
Evde Bakım Maaşı Yatan İller Eylül 2023 Listesi

Eylül 2023 Evde Bakım Maaşları Ne Zaman Yatacak

Site okurlarımızın ayın ilk günleri en çok sordukları soru ” evde bakım maaşları ne zaman yatmaya başlar? ” sorusu oluyor. Geçmiş ay bakım maaşları yatma düzenine göre evde bakım maaşları ayın ikinci haftası itibari ile yatmaya başlıyordu. Son aylarda ise bakanlık her ay 12’si 13’ü gibi tüm illerde bakım yardımı maaşlarını aynı an da yatırmaya başladı. Biz bu ay içinde evde bakım maaşlarının yine ayın 12’si- 13’ü gibi tüm illerde aynı anda yatacağını tahmin ediyoruz. Bakım maaşları hesaplara yatmaya başladığı an yukarıda olan listede yardım parası yatan illerimizin isimlerini yazıyor olacaktır.

Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Evde bakım maaşı sorgulama işlemini, e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. E-Devlet üzerinden evde bakım maaşı sorgulamak için, aşağıdaki adımları takip edin:

  1. e-Devlet’e giriş yapın.
  2. Ana sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “Hızlı Çözümler” bölümünden “Sosyal Güvenlik Kurumu” hizmetini seçin.
  3. Açılan sayfadaki “Evde Bakım Maaşı Sorgulama” linkine tıklayın.
  4. Açılan sayfada, T.C. kimlik numaranız ve şifrenizi girin.
  5. “Sorgula” butonuna tıklayın.

Evde bakım maaşı sorgulama işlemi için, T.C. kimlik numaranız ve şifreniz gereklidir. Sorgulama sonucunda, yardım parasının ne kadar olduğunu görebilirsiniz.

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

2023 yılı ikinci altı ayı için zamlı evde bakım maaşı 5.097,96 TL oldu. 2023 yılında evde bakım maaşı almak için hanede kişi başına düşen gelirin 7600 TL’yi geçmemesi gerekmektedir.

Evde Bakım Yardımı Nedir?

Evde bakım yardımı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından engelli bireylerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımlarının sağlanması ile içinde yaşadıkları sosyal ve fiziksel çevreden koparılmadan bakım ihtiyaçlarının ailelerinin yanında karşılanması amacıyla yürütülen bir destektir.

Evde bakım yardımından nasıl yararlanılır?

Engelli bireylerin evde bakım yardımından yararlanabilmesi için iki şart bulunmaktadır.

Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının asgari ücretin aylık net tutarının 2/3’ ünden daha az olduğunun tespit edilmesi,

18 yaşından büyükler için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda “ağır engelli” veya “tam bağımlı”, 18 yaşından küçükler için düzenlenen engelli sağlık kurulu raporunda ise “ağır engelli” veya “Çok ileri düzeyde özel gereksinimi vardır”, “Belirgin özel gereksinimi vardır” ve “Özel koşul gereksinimi var” ifadelerinden birinin yer alması gerekmektedir.

Yukarıdaki şartları taşıyanlar hakkında, bakım hizmetleri değerlendirme heyetince yapılan değerlendirme sonucunda engelli bireyin başkasının yardımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek şekilde bakıma ihtiyacı olduğunun tespit edilmesi halinde engelli birey evde bakım yardımından yararlanmaya başlamaktadır

Evde bakım yardımından yararlanmak üzere nereye müracaat edilmelidir?

Evde bakım yardımı alabilmek için engelli bireyin ikametgâhının  bulunduğu  yerdeki  Aile ve  Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne veya varsa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine başvuru yapılması gerekmektedir.

Ayrıca evde bakım yardımı ile ilgili çok daha fazla sorunun cevabına Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının internet sitesinde bulunan Evde Bakım Yardımı ve Gündüz Bakımı Sıkça Sorulan Sorular başlıklı sayfasından yanıtlar bulabilirsiniz.