İçeriğe Atla
EKPSS & İstihdam•25 Ekim 2026•2 yanıt

Kamuda çalışan engelli personelin tayin hakkı ve aday memurluk durumu

M
Merve ÇetinKonu Sahibi
Forum Üyesi

İyi günler arkadaşlar, EKPSS ile başka bir şehre aday memur olarak atandım. Göreve başlayalı 5 ay oldu fakat sağlık sorunlarım ve ailemden uzakta tek başıma yaşayamamam nedeniyle memleketime nakil (tayin) istemek istiyorum. Kurumdaki amirler 'aday memurken kesinlikle tayin isteyemezsin' diyorlar. Devlet Memurları Kanunu'ndaki engelli tayin hakkı adayken geçerli değil mi?

Forum Yanıtları (2)

A
Ahmet Vural (Memur)Üye
25 Eki 2026 11:40
#1

Amirleriniz yanlış biliyor. Çerçeve Yönetmeliğin Ek 3. maddesi uyarınca engelli memura bir defaya mahsus tayin hakkı verilmiştir ve Danıştay kararlarıyla bu hakkın aday memurken de kullanılabileceği kesinleşmiştir. Dilekçenizi verin, reddederlerse KDK'ya başvurun.

Deniz Şimşek
Deniz ŞimşekYAZARGenel Yayın Yönetmeni
25 Eki 2026 13:50
#2

Danıştay İDDK yerleşik içtihatları gereğince engellilik durumuna bağlı yer değişikliği aday memurlar için de geçerlidir. Sağlık raporunuzla birlikte resmi müracaatınızı yapabilirsiniz.

Bu Başlığa Yanıt Verin

Bu başlığa yanıt yazmak ve forumda diğer okurlarla etkileşime geçmek için lütfen Google hesabınızla giriş yapınız.

Erişilebilirlik
Metin Boyutu

Erişilebilirlik ayarları tarayıcınızda saklanır.

Yardımcı Araçlar
Maaş Hesaplama (2026)

Hesaplama bilgilendirme amaçlıdır. Kesin sonuç için SYDV veya E-Devlet üzerinden sorgulama yapınız.