2018/2 EKPSS tercihleri ne zaman? EKPSS tercih tarihleri belli oldu mu?

On binlerce engellinin büyük bir heyecanla beklediği 2018/2 EKPSS tercihlerinin ne yapılacağı konusu merak konusu oldu. Söz konusu tercihler için beklenti içinde olan engelli vatandaşlar, 2018/yılı 2. EKPSS tercih sürecinin ne zaman başlayacağını sorusunu sitemize sorarak öğrenmek istiyor.

2018/2 EKPSS tercihleri ne zaman? EKPSS tercih tarihleri belli oldu mu?

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) tercih işlemlerinin henüz başlamaması, bu kapsamda tercih yapacak adaylar arasında merak uyandırdı. Devlet memuru olarak atanma hayali kuran engelli vatandaşlar, 22 Nisan’da yapılan ve sonuçları 17 Mayıs’ta açıklanan 2018 EKPSS sınavının ardından aylar geçmesine rağmen tercih işlemlerin neden başlamadığını sorguluyor. İşte, konuya dair detaylar…

2018 yılında gerçekleştirilecek engelli memur alımları ile yapılacak EKPSS ve kura başvurularına ilişkin takvim geçtiğimiz ocak ayında belli olmuştu. Bu kapsamda engelli memur adayları 2018’in 1. dönemi için 8-16 Mart tarihleri tercih yapmış ve bu tercihlerin sonucu 4 Nisan 2018 tarihinde açıklanmıştı.

Bu yıl gerçekleştirilecek ikinci engelli memur alımları ile detayları merak eden vatandaşlar, konuya dair tatmin edici bilgi almak istiyor. Devlet Personel Başkanlığı 24 Ocak’ta yayımladığı EKPSS yerleştirme takviminde 2018/2 ile ilgili bir tarih açıklamamıştı. 2018/2 EKPSS yerleştirme takvimi henüz yayınlanmadı. Söz konusu yerleştirme işlemleri için bir açıklama olması halinde sitemizde bunu haberleştirerek okurlarımıza duyuracağız

EKPSS NEDİR?

“Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan, EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

Yazı gezinmesi